SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji spletne strani lavita-cosmetics.com so sestavljeni v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino lavita-cosmetics.com (v nadaljevanju »prodajalec«) upravlja podjetje PRO LUNA d.o.o., Stegne 21C, 1000 Ljubljana, SI matična številka: 6867049000, davčna številka: SI36765864, podjetje je zavezanec za DDV.

NAČINI PLAČILA

Ponujamo vam naslednje načine plačila: Po povzetju, S kreditno kartico (MasterCard®,Visa), PayPal, Predračun (plačilo po predračunu – nakazilo na TRR)

ČAS IN NAČIN DOSTAVE

Naročila sprejemamo 24 ur na dan. Naročila, prejeta do 14 ure, bodo odpremljena še isti delovni dan, vsa ostala naročila pa bodo odpremljena naslednji delovni dan. Naročila prejeta med vikendi in prazniki bodo odpremljena prvi delovni dan po praznikih ali vikendu. V primeru, da izdelka v času naročila ni na zalogi, se dobavni rok podaljša v skladu z rokom dobave blaga s strani dobavitelja.

CENE IN STROŠKI DOSTAVE

Cene vseh izdelkov so navedene v evrih (€) in ne vključujejo DDV, ponudbe pa veljajo do razprodanih zalog, razen v posebnih primerih, kjer je to izrecno določeno kako drugače. Stroške dostave krije kupec.

SKLENITEV NAKUPA

Za nakup v spletni trgovini lavita-cosmetics.com ni potrebna registracija. Dovolj so le podatki o naslovu plačnika oziroma naslov za dostavo in elektronski naslov. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec na spletni strani potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za prodajalca, kot za kupca. Pogodba bo shranjena pri podjetju, dostop do nje je možen po pošti ali po elektronski pošti. Status naročila in spremembe naročila kupec prejme preko naslova elektronske pošte, ki ga posreduje ob registraciji. Registracijo lahko uporabnik vsak trenutek prekliče. To stori tako, da s pisno izjavo prodajalcu sporoči preklic registracije, vendar šele, ko poravna vse morebitne obveznosti do prodajalca. Postopek nakupa je preprost. Ko izberete artikel, ki ga želite kupiti pritisnete na gumb ob artiklu »v košarico«. V nakupovalni košarici (»simbol nakupovalnega vozička«) se izpiše količina izbranega artikla in celoten znesek naročila. Če želite odstraniti ali zmanjšati naročeno število določenega artikla, pritisnite na gumb »košarica« ter nato pri količini, izberete želeno število, ali pa s pritiskom na »koš«, izdelek izbrišete. V polje »opombe« lahko vpišete želeno barvo, velikost, ali tip izdelka, če je iz opisa izdelka razvidno, da je izbira možna. Ko uredite košarico s pritiskom na gumb »naprej« nadaljujete z naročilom. V nadaljevanju bomo za uspešen zaključek naročila od vas potrebovali še podatke o načinu dostave, kjer lahko spremenite naslov za pošiljanje, če želite paket prevzeti na drugem naslovu ali koga obdariti in želite, da paket dostavijo na njegov naslov (na paketu bodo vidni vaši podatki, ki ste jih vnesli ob registraciji) in pa podatke o načinu plačila. V kolikor imate promocijsko kodo, jo vpišete v zato namenjeno polje. Ko vnesete vse potrebne podatke za naročilo kliknete na gumb »zaključi naročilo«. Prodajalec po prejemu naročila preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo po elektronski pošti kupcu potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ob potrditvi naročila prodajalec kupca obvesti tudi o predvidenem roku dostave. Z uspešno oddanim naročilom oziroma nakupom na spletni strani soglašate z vsemi pogoji poslovanja, ki so navedeni v spletni trgovini in potrjujete, da ste starejši od 18 let.

PREKLIC NAROČILA

Naročilo lahko prekličete v 2 urah po naročilu oziroma dokler blago ni bilo odpremljeno. V primeru pravočasnega preklica naročila, kupec s tem nima nobenih stroškov. Naročilo lahko prekličete po elektronski pošti na naslov [email protected] Kupec lahko naročilo prekliče tudi v primeru, kadar mu prodajalec sporoči, da željenega blaga nima na zalogi. Pri preklicu naročila navedite podatke o naročniku in pa podatke o naročenem izdelku, ki ga želite preklicati.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO/ZAMENJAVA POŠILJK

V skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima kupec pravico, da v 14 dneh po prejetju pošiljke prodajalcu pisno sporoči (elektronska pošta ali pošta), da odstopa od pogodbe, brez da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. To lahko storite na način, da nam na [email protected]  ali pa na naslov ProLuna d.o.o; Stegne 21C, 1000 Ljubljana, SI pošljete vaše točne podatke: E-naslov, ime in priimek, ulico in hišno št; poštno št. in kraj, telefonsko št; TRR na katerega želite prejeti kupnino ter naziv izdelka, katerega želite vrniti preko našega obrazca za odstop od pogodbe (Obrazec za odstop od pogodbe). Blago morate nato nepoškodovano v originalni embalaži in enakem stanju kot ste ga prejeli vrniti v roku 14 dni od datuma, ko je prodajalec prejel pisno obvestilo o vračilu. Zraven obvezno priložite original račun.

V primeru menjave blaga je postopek enak. V dopisu nas obvestite, kateri izdelek vračate in katerega želite prejeti.

V primeru, da pisne odpovedi od pogodbe ne prejmemo v roku 14 dni od prevzema pošiljke ali da stranka ne vrne artikla v roku 14 dni od obvestila o vračilu ali menjavi, vračila ali menjave nismo dolžni upoštevati.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 14 dni od datuma prejema vrnjenega blaga. Kupnino bo prodajalec kupcu vrnil z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec, razen v primeru, če kupec izbere drug način vračila pod pogojem, da trgovec s tem nima nobenih stroškov.

Kupec sme opraviti preizkus prejetega blaga le toliko, kot je to nujno potrebno za ugotovitev pravilnega delovanja in dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je le to posledica njegovega ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebna za ugotovitev narave in lastnosti blaga.

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen v primeru, ko je to izrecno dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Pri vračilu ali menjavi blago vedno dobro zapakirajte in zavarujte blago ter uporabite originalno embalažo z vso priloženo opremo. V nasprotnem primeru bo reklamacijski zahtevek zavrnjen ali le delno razrešen.

V paket pripišite večmestno kodo reklamacije, ki jo prejmete po elektronski pošti po uspešni izpolnitvi reklamacijskega obrazca. V nasprotnem primeru vaše menjave ali reklamacije ne moremo identificirati in posledično obravnavati.

Naslov za vračilo blaga:
PRO LUNA d.o.o.
Stegne 21C
1000 Ljubljana
Slovenija

VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK

Pri vračilu pošiljke, ki je fizično poškodovana ali v njej manjka vsebina, mora kupec sprožiti postopek reklamacije takoj ob prevzetju paketa pri kurirju, ki mu je pošiljko dostavil ali pa sporočiti na kurirsko službo. Skupaj z njimi bomo nato poskrbeli, da bo vaša reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

GARANCIJA

V primeru, da vaš artikel ne deluje pravilno, lahko uveljavljate garancijo. Garancijski roki so navedeni na garancijskem listu ali na računu. Garancija je vedno tudi navedena v opisu izdelka na spletni strani. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Prodajalec je dolžan v roku 45 dni od prevzema izdelka opraviti popravilo, v nasprotnem primeru pa izdelek zamenjati z drugim, enakovrednim izdelkom. Garancija ne velja v primeru fizične poškodbe, obrabe zaradi uporabe in napak, ki nastanejo zaradi napačne ali neustrezne uporabe artikla. Kupcu so povrnjeni vsi stroški pošiljanja v zvezi z garancijo.

STVARNA NAPAKA

Za stvarno napako se po (ZVPot) šteje kadar: Stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet. Stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana. Stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane. Je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila. Primernost artikla se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

VARNOSTNA OPOZORILA

Pred uporabo vsakega izdelka je potrebno prebrati navodila za uporabo. Če niste popolnoma prepričani na kakšen način bi izdelek preizkusili ali pa niste prepričani, da je izdelek varen za uporabo in lahko naredi premoženjsko škodo ali škodo na zdravju ljudi vas prosimo, da izdelka ne uporabljate in se posvetujete z prodajalcem. Garancija ne velja v primeru fizične poškodbe, obrabe zaradi uporabe in napak, ki nastanejo zaradi napačne ali neustrezne uporabe artikla. Kupcu so povrnjeni vsi stroški pošiljanja v zvezi z garancijo.

REŠEVANJE SPOROV

Pritožbe lahko kupec poda v ustni ali pisni obliki. Pritožbe v pisni obliki sprejemamo preko elektronske pošte na naslov ([email protected]), lahko pa nas kontaktirate na telefonsko številko (031 505 454). Prizadevamo si, da morebitne spore rešimo izvensodno in sporazumno, v kolikor pa to ne bo možno, je za reševanje sporov pristojno sodišče v Ljubljani. Potrošnik ima možnost tudi, da morebitne spore v zvezi z spletnim naročilom najprej poizkusi rešiti izvensodno s pomočjo platforme za reševanje sporov : http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Garancija ne velja v primeru fizične poškodbe, obrabe zaradi uporabe in napak, ki nastanejo zaradi napačne ali neustrezne uporabe artikla. Kupcu so povrnjeni vsi stroški pošiljanja v zvezi z garancijo.